Αυτόνομη Θέρμανση σε Παλαιές Πολυκατοικίες.

·        
ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ
 
Η ιδανική ολοκληρωμένη λύση αυτονομίας , σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις κεντρικής    θέρμανσης κτιρίων .
Εφαρμόζεται αποκλειστικά σε παλαιά κτίρια που χρησιμοποιούν το παραδοσιακό
( δισωλήνιο ) σύστημα κεντρικής θέρμανσης χωρίς αυτονομία.
 
Το σύστημα αυτό εξασφαλίζει :
 
- Αυτονομία κάθε διαμερίσματος
- Ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας
- Δίκαιη κατανομή δαπανών
 
Με την εφαρμογή του HeatingAutomatedSystem επιτυγχάνεται η πλήρης αυτονομία θέρμανσης σε παλιά κτίρια. Συγκεκριμένα το κάθε διαμέρισμα έχει τον δικό του θερμοστάτη χώρου , πράγμα το οποίο δίνει την δυνατότητα ιδανικής θερμοκρασίας , οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου.
 
 
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
 
Σε κάθε σώμα αντικαθίστανται ο επάνω διακόπτης με ένα νέο ο οποίος αντί πόμολου έχει ένα ηλεκτρικό στοιχείο ώστε να μπορεί να ανοιγοκλείνει , απολύτως αθόρυβα , με την παρουσία ή όχι ενός ηλεκτρικού σήματος .Οι διακόπτες αυτοί συνδέονται ο ένας με τον άλλο με ένα λεπτό καλώδιο (τηλεφωνικού τύπου) το οποίο διέρχεται από τις αισθητικά κατάλληλες διαδρομές του διαμερίσματος , δηλαδή σοβατέπι – σοβατέπι , πίσω από τους καναπέδες , μέσα από σκρίνια , μέσα σε σκοτίες , κάτω από τζάκια κ.λ.π έτσι ώστε να μην διακρίνεται σχεδόν καθόλου.
Επίσης σε κάθε διαμέρισμα τοποθετείται ένας θερμοστάτης από τον οποίο ο ένοικος μπορεί να ανάβει , να σβήνει και να ρυθμίζει την θερμοκρασία που επιθυμεί .
Τα καλώδια στερεώνονται με θερμοκολλητική σιλικόνη ώστε να μην τραυματιστούν οι τοίχοι και να είναι τελείως ακίνδυνα διότι η τάση είναι 24 Volt. Τα καλώδια αυτά οδηγούνται προς το λεβητοστάσιο από διαδρομή ή διαδρομές τεχνικά και αισθητικά κατάλληλες .Στο λεβητοστάσιο τοποθετείται ένας ηλεκτρολογικός πίνακας που στην μπροστινή του όψη έχει τόσους ωρομετρητές όσα και τα διαμερίσματα .
Στον πίνακα συνδέονται τα καλώδια των διαμερισμάτων ως επίσης και το ρεύμα για το οποίο χρειάζεται για να δουλέψει ο καυστήρας ( πετρέλαιο ή αέριο ). Στο λεβητοστάσιο θα τοποθετηθούν ένα δοχείο διαστολής , ένας αυτόματος διακόπτης πλήρωσης και μια βαλβίδα ασφαλείας .
 
                                                  
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
 
 Για να καθορίσουμε την επιθυμητή θερμοκρασία , ρυθμίζουμε απλά στο  θερμοστάτη τη θερμοκρασία που επιθυμούμε στην εκάστοτε κατοικία
 Η καταγραφή των καταναλώσεων γίνεται με τη βοήθεια ενός Πίνακα αυτονομίας
Ο κάθε ένοικος μπορεί πλέον να ρυθμίζει από το διαμέρισμά του τη θέρμανσή του όπως επιθυμεί ή και να την κλείνει τελείως .
Αξίζει να σημειωθεί πως μιλάμε για σύστημα ωρομέτρησης , αυτό σημαίνει ότι για όσο χρονικό διάστημα λειτουργεί η θέρμανση θα γράφονται ώρες στον αντίστοιχο ωρομετρητή.
 
 
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
 
 Εκτός των προφανών πλεονεκτημάτων , δυνατότητα παροχής αυτονομίας σε μία παλαιά εγκατάσταση , εξοικονόμηση ενέργειας , μείωση των συνολικών δαπανών και τέλος συμμόρφωση με τις κοινοτικές οδηγίες περί ενεργειακών εγκαταστάσεων πρόκειται για ένα σύστημα όχι μόνο λειτουργικό αλλά και αξιόπιστο.
 Η αξιοπιστία του συστήματος συνοψίζεται στην ανεπτυγμένη τεχνογνωσία , και εμπειρία της εταιρείας αλλά και στην εγγύηση που καλύπτει τα υλικά και την εργασία του εξοπλισμού που θα τοποθετηθεί για τρία χρόνια .
 
 
 
 
 
                       ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
                  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Π. ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ
                   ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
                           ΚΙΝ:6944-560273